نحوه پرداخت جریمه خودرو به صورت اینترنتی

سؤالی که برای بسیاری از رانندگان پیش می‌آید این است که خلافی خودرو را چطور از اینترنت مشاهده و پرداخت کنیم؟ آیا امکان استعلام رایگان خلافی وجود دارد؟ قبض خلافی را چگونه می‌توان پرداخت کرد؟ یا نحوه پرداخت خلافی خودرو با گوشی چگونه است؟
نحوه پرداخت جریمه خودرو به صورت اینترنتی

سؤالی که برای بسیاری از رانندگان پیش می‌آید این است که خلافی خودرو را چطور از اینترنت مشاهده و پرداخت کنیم؟ آیا امکان استعلام رایگان خلافی وجود دارد؟ قبض خلافی را چگونه می‌توان پرداخت کرد؟ یا نحوه پرداخت خلافی خودرو با گوشی چگونه است؟

در این مطلب قصد داریم به نحوه پرداخت جریمه خودرو بپردازیم و به تمامی این سؤالات پاسخ دهیم.  

دیگران چه می خوانند:

نحوه پرداخت جریمه خودرو به روش‌های مختلف

خوشبختانه برای مشاهدۀ ریز تخلفات رانندگی و پرداخت قبض جریمه روش‌های متعددی وجود دارد که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. در ادامه به مهم‌ترین روش‌های موجود اشاره می‌کنیم که یکی از آن‌ها گرفتن خلافی خودرو با کد ملی است:

1) قبضینو

یکی از سامانه‌هایی که می‌توانیم برای استعلام و پرداخت خلافی از آن استفاده کنیم، قبضینو است. در این سامانه با درج پلاک خودرو، اطلاعات خلافی به‌راحتی در دسترس ما قرار می‌گیرد. فرایند انجام آن هم به این شکل است:

  • ابتدا وارد سایت قبضینو می‌شویم و روی گزینۀ «خلافی خودرو» کلیک می‌کنیم؛
  • پلاک خودرو را وارد می‌کنیم؛
  • در مرحلۀ بعد، از ما پرسیده می‌شود که «خلافی با جزئیات» می‌خواهیم یا «خلافی تجمیعی»؛
  • در صورت انتخاب «خلافی با جزئیات» باید کد ملی و شماره همراه خود را هم وارد کنیم. اما خلافی تجمیعی به اطلاعات اضافه‌تری نیاز ندارد؛
  • در نهایت هم به صفحۀ پرداخت هدایت می‌شویم.

بد نیست بدانیم که در روش تجمیعی تنها کل مبلغ جرایم نمایش داده می‌شود تا به‌صورت یک‌جا آن را تسویه کنیم. اما در روش ریز تخلفات همان‌طور که از نام آن پیداست هر تخلف به‌صورت جداگانه و با جزئیات قابل مشاهده است. در این حالت می‌توانیم صرفاً تخلفاتی را که مدنظر داریم انتخاب و پرداخت کنیم. درواقع با این روش، پرداخت جرایم به‌صورت موردی یا اقساطی نیز ممکن می‌شود.

2) سامانۀ اتو ابزار 

در سامانۀ جامع خدمات خودروی اتو ابزار نیز امکان استعلام و پرداخت فوری خلافی خودرو فراهم است. برای استفاده از این سامانه نیازی به گذراندن مراحل پیچیدۀ ثبت‌نام و احراز هویت نیست و فرایند استعلام‌گیری آن به‌راحتی و به‌سرعت انجام می‌شود. 

در این سامانه برای گرفتن خلافی خودرو با کد ملی می‌توان به این شکل عمل کرد:

  • بعد از ورود به سامانۀ اتو ابزار روی گزینۀ «استعلام خلافی» کلیک می‌کنیم؛
  • در صفحۀ جدید شماره پلاک خودرو، کد ملی و شماره همراه مالک را وارد می‌کنیم؛
  • در صفحۀ بعد باید انتخاب کنیم که به دنبال خلافی تجمیعی هستیم یا ریز تخلفات؛
  • اطلاعات خودرو یک‌بار دیگر جهت تأیید به ما نمایش داده می‌شود؛
  • پس از مشاهده و بررسی لیست جرایم، می‌توانیم روی دکمۀ پرداخت بزنیم و مبلغ آن را در لحظه تسویه کنیم.

3) سامانۀ سخا

در سامانه سخا می‌توان به صورت آنلاین برای گرفتن خلافی خودرو و تسویۀ آن اقدام کرد. فقط برای استفاده از این سامانه باید در آن ثبت‌نام کنیم و احراز هویت انجام دهیم که ممکن است برای برخی پیچیده باشد. نحوه پرداخت جریمه خودرو  در سامانۀ سخا به این صورت است:

  • در سایت پلیس راهور 120 روی گزینۀ «استعلام تخلفات رانندگی» کلیک می‌کنیم تا وارد این سامانه شویم؛
  • در صفحۀ جدید روی گزینۀ «ثبت‌‌نام» کلیک می‌کنیم؛
  • کد ملی و سپس شماره همراه خود را وارد می‌کنیم؛
  • کد تأییدی را که به شماره همراه ما ارسال می‌شود در پنجرۀ مقابل درج می‌کنیم؛
  • بعد از ورود به سامانه از داشبورد سمت راست به سراغ گزینۀ «استعلامات» می‌رویم؛
  • و در صفحۀ پیش رو گزینه‌های «خلافی تجمیعی» و «ریز تخلفات» در دسترس است. با انتخاب هریک لیست خلافی به ما نمایش داده می‌شود.
  • سپس می‌توانیم روی گزینۀ پرداخت کلیک کنیم.

نکتۀ مهم این است که در این سامانه فقط پلاک‌هایی را که متعلق به کد ملی ثبت‌نامی هستند، می‌توان مشاهده کرد. بنابراین نمی‌توانیم از آن برای استعلام خلافی خودروهای دیگر استفاده کنیم.

4) پلیس +10

اما روش‌ قدیم و سنتی‌اش هم این است که به‌صورت حضوری برای استعلام جریمه و پرداخت آن اقدام کنیم. به یکی از دفاتر پلیس +10 می‌رویم، مدارک خودرو را ارائه می‌کنیم، قبض خلافی خود را دریافت و در صورت تمایل مبلغ آن را همان‌جا پرداخت می‌کنیم.

5) مرکز اجرائیات پلیس 

اگر برگۀ جریمه در دست داشته باشیم می‌توانیم برای پرداخت قبض علاوه بر پلیس +10 به یکی از مراکز اجرائیات پلیس مراجعه کنیم. معمولا کسانی که نسبت به صدور قبض اعتراض دارند از این روش استفاده می‌کنند. هرچند در اغلب مواقع چون قبض به طور مستقیم در حضور خود راننده صادر می‌شود، اعتراض به آن نتیجه‌ای در بر ندارد. 

نحوه پرداخت جریمه خودرو با گوشی

یک‌وقت‌هایی هم منظور از اینکه خلافی خودرو را چطور از اینترنت مشاهده و پرداخت کنیم، این است که چطور با گوشی موبایل این کار را انجام دهیم.

برای پرداخت خلافی خودرو با گوشی می‌توانیم از اپلیکیشن‌های «اتو ابزار» و «پلیس من» استفاده کنیم. البته پلیس من هم مانند سامانۀ سخا به احراز هویت نیاز دارد و فقط پلاک‌های کد ملی ثبت‌نامی را نشان می‌دهد. ضمن اینکه همیشه در دسترس نیست و گاهی با اختلال مواجه می‌شود.

علاوه بر این دو برنامه، از طریق گوشی امکان پرداخت جریمه خودرو با شناسه قبض هم وجود دارد. یعنی اگر شناسه قبض و شناسه پرداخت خود را داشته باشیم می‌توانیم به‌راحتی با استفاده از اپلیکیشن‌های پرداخت مثل آپ یا تاپ جریمۀ خود را بپردازیم. برای دسترسی به این شناسه‌ها می‌توانیم از این روش‌ها کمک بگیریم:

  • پیامک: کد VIN مندرج بر کارت ماشین را به سرشمارۀ 1101202020 پیامک کنیم تا شناسۀ قبض به همراه مبلغ خلافی برای ما ارسال شود.
  • کد دستوری USSD: کد دستوری #110* را شماره‌گیری کنیم و سپس شماره VIN را بزنیم؛ با این کار شناسۀ قبض به همراه دیگر اطلاعات قبض خلافی به ما پیامک می‌شود. 
  • تماس تلفنی: اگر با شماره تلفن 02188288888 تماس بگیریم و شماره پلاک ماشین را بدهیم اطلاعات قبض را دقایقی بعد به ما پیامک می‌کنند.  

البته باید بدانیم که پیامک ارسالی رایگان نیست و به ازای هر پیامک مبلغ 350تومان به قبض موبایل ما اضافه می‌شود. 

سخن پایانی

با نحوه پرداخت جریمه خودرو از طریق گوشی، اپلیکیشن‌ها و شناسۀ قبض آشنا شدیم. درست است که استفاده از روش پیامکی یا تماس تلفنی ساده است، اما گاهی پیامک دریافتی با تأخیر ارسال می‌شود یا اطلاعات ناقص است. از طرفی، اگر بخواهیم جرایم خود را به صورت اقساطی (موردی یا انتخابی) پرداخت کنیم، شناسۀ قبض چندان به کارمان نمی‌آید. 

اما همیشه می‌توانیم از سامانه‌هایی مانند «اتو ابزار» کمک بگیریم که روند پرداخت خلافی خودرو با پلاک و کد ملی را بسیار ساده کرده‌اند. در این سامانه، نه‌تنها امکان مشاهده ریز تخلفات رانندگی و قبض‌های جریمه فراهم است، بلکه می‌توانیم جرایم مورد نظر خود را انتخاب کرده و فقط همان‌ها را پرداخت کنیم. به این ترتیب مدیریت خلافی خود را به شکلی بهتر و دقیق‌تر انجام خواهیم داد. 

 

نحوه پرداخت جریمه خودرو به صورت اینترنتی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟